Diades

Tortell de Reis i Sant Anton

El tortell de reis és una de les tradicions més importants de l’any.

Es celebra el 6 de gener amb l’arribada dels Reis Mags desde l’Orient a Betlem, guiats per l’estrella fugaç, per a adorar al nen Jesús. El que trobi el rei en el seu tros serà coronat i el que trobi la fava pagarà el tortell.

Aquest mateix tortell però amb un animaló és tradicional per a Sant Antón, sant que beneeix a tots els animals i San Medir en el barri de Gràcia amb el costum de llançar caramels.

Coca de Sant Joan i Sant Pere

Típica al Mediterrani espanyol i especialment a Catalunya per a celebrar la nit del 23 al 24 de Juny festivitat de Sant Joan.

Hi ha una gran varietat de coques, la més típica és la de briox amb fruita i pinyons però també la de llardons o “chicharrones ” , la de pasta de full amb cabell o crema i la de massa danesa amb xocolata.

També es celebra de la mateixa manera però amb menor intensitat en la revetlla de Sant Pere que és la nit del 28 al 29 de Juny.

Corbates de Sant Josep i dia del Pare

Festivitat que se celebra en consideració a tots els pares.

Amb la celebració del dia del Pare, dijous 19 de març posem a la venda les nostres típiques corbates de pasta de full cobertes amb crema i fruites de diferents classes o cobertes amb crema i decorades amb xarop de xocolata, la seva forma representa amb elegància aquest bonic dia.

Cor Sant Valentí / Dia de la Mare

Per a celebrar el dia dels enamorats i el dia de la mare.

Dolça banda de pasta de full en forma de cor coberta de crema i fruites i adornada amb un angelet per al dia de Sant Valentí, aquest porta un missatge o símbol d’amor i amistat típic per a aquest dia. I per al dia de la mare es decora amb una xocolatina la qual porta un missatge.

Torrijas

Típiques durant la Quaresma i Setmana Santa.

El seu consum per a aquestes dates és causat per la seva tradició religiosa, en la qual un tros de pa dur mullat amb llet i arrebossat amb ou i sucre servia d’aliment en els dies de dejuni i penitència, convertint-se així en un dolç que omple l’estómac.

Coca de Sardines

Reflexió de mort i resurrecció.

La tradició ens diu que amb la finalitat del carnestoltes, l’enterrament de la sardina simbolitza enterrar el passat i renéixer amb major força, per la qual cosa la nostra saborosa coca de recapte feta amb verduretes i que ens aporten una dieta equilibrada, el dimecres de cendra la decorem amb sardines per a afegir un toc de sal i la força necessària per a aquest dia.

Coca de Llardons

Especialitat del Dijous Gras.

Significa l’inici del carnestoltes.
És una massa de pasta fullada amb llardons incorporats i amb pinyons i sucre per damunt el qual li dóna una textura cruixent.

Pa de Sant Jordi

És un pa tradicional a Catalunya.

Amb ell celebrem el 23 d’Abril dia de Sant Jordi, també nosaltres ho tenim el 27 de de Abril dia de La Nostra Senyora de Monserrat i l’11 de Setembre diada de Catalunya, tres dates emblemàtiques en la cultura catalana.

S’elabora amb tres tipus de massa una amb formatge, una altra amb sobrassada per a aconseguir els colors de la bandera catalana i la tercera amb nous que ens serveix d’embolcall.

Bunyols de Quaresma

Exquisits bunyols de vent i de l’Empordà.

La bona acceptació dels nostres clients pels bunyols de vent i de l’Empordà, fa que sigui una de les campanyes més fortes de Macxipa.

La seva venda és exclusiva els dimecres i divendres fins al cap de Setmana Santa sent així la campanya per excel·lència de tot l’any.

Dialypa, S.L.

C/ Balmes, 183 – 185.
08930 – Sant Adrià de Besòs
(Barcelona)

Polítiques

Avís legal

Política de privacitat

Política de cookies

Informació

Empresa

Productes

A casa

Forn 24 hores

Preguntes freqüents

Uneix-te a Macxipa

Contacta amb nosaltres

Telèfon: 93 462 67 93

Fax: 93 462 61 77